Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium

Orosháza, 5900 Táncsics u. 2-4 Tel: 30/321-1661 FAX:06-68-416-515
Email: tancsics@tancsicsoh.hu

„Hagyomány és megújulás”

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A gimnáziumi képzés a 2022/23-as tanévben ünnepli 90. évfordulóját. Joggal mondhatjuk, hogy a Táncsics Gimnázium egy nagy múltú, a hagyományokat tisztelő intézmény.

Emellett olyan iskola, mely a 21. század igényeire válaszol, folyamatosan megújul.

Mit nyújtunk tanulóinknak annak érdekében, hogy sikeresen megállják helyüket a felsőoktatásban, illetve a munkaerőpiacon?

Korszerű ismereteket, változatos munkamódszereket, használható nyelvtudást, digitális kompetenciák, környezettudatos és egészségtudatos nevelést.

A tehetséggondozás különösen nagy hangsúlyt kap intézményünkben. Számos kiváló versenyeredmény, kiemelkedő felsőoktatási felvételi arány, sikeres életpálya igazolja, hogy a befektetett munka megtérül.

Kiválóan felszerelt és felújított, igényes környezetben tanulhatnak tanítványaink.

Elmondhatjuk azt is, hogy a Táncsicsban mindig történik valami. Gólyatábor, tanulmányi kirándulások, terepgyakorlatok, színházlátogatások, diáknapok, sportesemények színesítik a diákéletet.

Tehetségprogramunkban a leendő gimnazistákra is gondolunk, az „Ifjú Tehetségek” foglalkozásain segítjük a nyolcadikos diákok felkészülését a központi felvételi vizsgára. A Kaáli Természettudományos Tehetséggondozó Műhelyben pedig az általános iskolákkal való együttműködés keretein belül hetedikes, nyolcadikos diákok ismerkedhetnek a tudomány világával, illetve az iskolával.

A Táncsics nyitott, eredményes, sokszínű iskola. Mindezekért érdemes itt továbbtanulni!

Árusné Erős Krisztina 
megbízott intézményvezető